Peste 5 000 de tablete pentru elevi au ajuns în Dâmbovița

Publicitate

Județul Dâmbovița a primit, astăzi, 5 143 dintre tabletele achiziționate de Guvern, pentru elevi prin programul național “Școala de acasă”.

Dispozitivele au fost cumpărate din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Executivului și sunt destinate școlarilor care nu dispun de echipamente pentru a participa la cursurile online.

Măsura a fost luată după ce, în primăvară, toate unitățile au fost închise pentru a doua parte a semestrului II. Mai mult de atât și în această perioadă toate școlile din România organizează cursurile online, după ce instituțiile de învățământ au fost închise din nou, din cauza creșterii alarmante a cazurilor de coronavirus.

În prezent, tabletele au fost recepționate de IȘJ Dâmbovița, iar o comisie formată din inspectori se ocupă de inițializarea lor.

Astfel, de la începutul săptămânii viitoare, peste 5 000 de elevi vor beneficia de tablete.

“De luni, 5143 de elevi dâmbovițeni vor primi, prin programul MEC “Școala de acasă”, atât de importantele tablete pentru învățământul online. Urmează curând dotările din bugetul ISJ Dâmbovița și prin proiectele din fonduri europene”, a transmis Sorin Ion, inspectorul școlar general pe Dâmbovița pe Facebook, în această după-amiază.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!