Peste 3000 de absolvenți de liceu din Dâmbovița se pregătesc de examenul de Bacalaureat

Publicitate

Peste 3000 de absolvenți de liceu din județul Dâmbovița s-au înscris în vederea participării la prima sesiune a examenului de Bacalaureat din această vară. Cei mai mulți dintre candidații înscriși din promoția curentă.

Potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița, 3101 absolvenți de liceu s-au înscris la prima sesiune de examen. Dintre aceștia, 2588 sunt din promoția curentă, iar  513 din serii anterioare.

Vineri, 4 iunie, s-au încheiat cursurile pentru elevii claselor a XII-a și a XIII-a și s-a finalizat înscrierea la examenul de Bacalaureat 2021.

Sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat va debuta pe 14 iunie. Primele două săptămâni ale examenului (14-25 iunie) sunt rezervate însă pentru echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale. Potrivit Metodologiei în vigoare, nivelurile de competență lingvistică se stabilesc în urma echivalării cu media aritmetică, fără rotunjire, a mediilor anuale obținute de candidat pe parcursul învățământul liceal, la disciplina limba și literatura română/limba și literatura maternă, respectiv limba modernă de circulație internațională aleasă pentru susținerea probei.

Nivelul de competență digitală la examenul național de Bacalaureat se stabilește calculând un punctaj de la 5 la 10 pe baza mediei aritmetice, fără rotunjire, a mediilor anuale obținute de candidat la disciplina Tehnologia informației și a comunicațiilor în clasele a IX-a, respectiv a X-a.

Candidații care se află în imposibilitatea de a-și echivala nivelurile de competență din cadrul probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale în zilele/perioadele alocate acestor probe în Calendarul examenului național de Bacalaureat -2021.

Probele scrise se vor desfășura în perioada 28 iunie – 1 iulie, astfel:

-28 iunie – Limba și literatura română;

29 iunie – Proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie);

-30 iunie –Proba la alegere a profilului și specializării;

-1 iulie – Limba și literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afișate pe 5 iulie, până la ora 12.00, iar contestațiile se vor depune în aceeași zi, în intervalul orar 12.00 – 18.00. Pe 9 iulie se vor afișa rezultatele finale.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!