Peste 300 milioane euro vor fi investite în infrastructura dâmbovițeană. S-a semnat protocolul pentru inelul 2 de centură a Târgoviștei și șoseaua de centură pentru Pucioasa și Fieni

Publicitate

Începe transformarea din temelii a infrastructurii rutiere din Dâmbovița și punerea în practică a proiectelor pe acest domeniu asumate de actualul președinte al Consiliului Județean în campania electorală.

Astăzi, 13 ianuarie, la prima oră a dimineții, președintele Corneliu Ștefan a semnat protocolul de colaborare cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru implementarea Inelului 2 de centură a municipiului Târgoviște și a centurii ocolitoare pentru Pucioasa și Fieni!

Cele două investiții se ridică la o sumă record, 1.509.651.529,79 lei, respectiv 304.980.107.02 euro.

”Așa cum le-am promis dâmbovițenilor, dezvoltarea infrastructurii rutiere este prioritară pentru mine și echipa Consiliului Județean.

Este încă un pas important pentru transformarea județului Dâmbovița din toate punctele de vedere: dezvoltare teritorială și creștere economică, noi oportunități pentru mediul privat, decongestionarea traficului rutier și siguranța în trafic.

Mulțumesc întregii echipe de la Consiliul Judetean Dâmbovița, tuturor consilierilor județeni, colegilor parlamentari și ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, cel care a înțeles cât de importante sunt aceste noi drumuri pentru județul nostru”, a declarat șeful administrației județene.

Protocolul va reglementa modul de colaborare interinstituţională în vederea realizării acestor viitoare artere rutiere extrem de importante pentru dezvoltarea județului nostru.

Vă reamintim câteva date despre  aceste proiecte extrem de importante.

Inelul 2 de centură a municipiului Târgoviște: Lungimea totală a traseului este de 15,28 km. 4 benzi, câte 2 pe sens, fiecare bandă va avea 3,5 m lățime. Zona dintre cele două sensuri va fi delimitată cu parapete de tip semigreu de 3 m lățime. Ca suprafață a drumului, inclusiv bretele, 392.840 mp. Drumul de centură va avea 2.400 de metri de poduri și pasaje care, însumate, au suprafața de 60.000 mp.

Inelul 2 de Centură al Municipiului Târgoviște va fi prevăzut cu 5 intersecții amenajate cu sensuri giratorii sau noduri rutiere, o turbogirație la intersecția cu DN 71, 9 pasaje rutiere și 3 poduri peste cursurile de apă pe care le întâlnește.

Ca sumă, la momentul studiului de prefezabilitate, valoarea estimată a Inelului 2 de Centură este de 727.433.811,72 lei (inclusiv T.V.A.).

Inelul de centură pentru orașele Pucioasa și Fieni: Acest drum are o lungime 15,13 km, sunt prevăzute 4 benzi, câte 2 pe sens, iar fiecare bandă va avea 3,5 m lățime. Zona dintre cele două sensuri va fi delimitată cu parapete de tip semigreu de 3 m lățime. Drumul de ocolire a celor două orașe are prevăzute 8 pasaje, 7 poduri și o punte pietonală.

Totalul general necesar pentru „Drumul de legătură la DN 71 pentru asigurarea optimizării traficului rutier și accesibilității în zonele urbane ale orașelor Pucioasa și Fieni” este de 782.217.718,07 lei (inclusiv T.V.A.).

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!