Peste 30 de mii de dâmbovițeni au primit pachetele cu alimente și produse de igienă, finanțate de UE

142

Peste 30 de mii de dâmbovițeni au primit pachete cu produse alimentare, în urma campaniei de distribuție a produselor furnizate gratuit prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD).

La nivelul județului Dâmbovița a patra tranșă de distribuție a avut loc în perioada 5-19 mai.

Programul este finanțat din Fondul European de Ajutor pentru cele mai Defavorizate Persoane și contribuie la îndeplinirea obiectivului Uniunii Europene de a combate sărăcia prin furnizarea gratuită de alimente, produse de igienă și asistență materială celor mai defavorizate persoane.

Potrivit datelor oficiale, unitățile administrativ-teritoriale din județul nostru au recepționat și furnizat pachete cu produse alimentare pentru 32.237 de persoane, în fiecare dintre cele patru tranșe.

Fiecare pachet cu produse alimentare conține: faină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conserve din carne de vită și porc, conservă pateu de ficat de porc, compot de fructe, gem de fructe și gem de fructe dietetic.

În județul Dâmbovița, cele mai multe pachete au fost distribuite în Cojasca (1.603), Târgoviște (1.514) și Băleni (1.427), iar cele mai puține în Perșinari (60).

Potrivit O.U.G. 84/2020 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, categoriile de persoane cele mai defavorizate care beneficiază de ajutoare alimentare şi care au calitatea de destinatari finali sunt:

a) membrii familiilor şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;

b) membrii familiilor beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

c) persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente (persoanele cu handicap grav şi accentuat) şi în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate, precum şi persoanele care locuiesc în aşezările informale.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!