Peste 30.000 de turiști așteptați de 1 mai pe litoral, când se redeschide oficial și sezonul estival. Care sunt cele mai căutate stațiuni

13
Publicitate

Zeci de mii de turiști sunt așteptați pe litoralul românesc în acest week-end, când se redeschide sezonul estival și se sărbătorește ziua de 1 Mai.

Deși data de 1 mai cade duminică, astfel că minivacanța va fi mai scurtă în acest an, peste 30.000 de turiști și vizitatori sunt așteptați cu petreceri pe plajă, și în cluburi.

Potrivit unui agent de turism, citat de Europa Fm, ”se vând, în primul rând, Mamaia, Mamaia Nord și Vama Veche, dar și Costinești-ul pentru că organizează un festival de muzică tânără” (n.n. un festival de rock).

Tarifele sunt în funcție de locul cazării și pot fi și sub 100 lei/cameră/noapte în Mamaia sau chiar mai reduse în stațiunile din sudul litoralului, mai puțin preferate de turiști, dar pot ajunge și la 250 euro/noapte sau chiar 1500 euro/noapte, cum  este cazul unui apartament dintr-un hotel de 4 stele din Mamaia, rezervat deja – potrivit Europa Fm, pentru șapte nopți.

Distracțiile pe litoral înseamnă însă acum și petreceri pe mare, cu DJ de renume.

Sute de polițiști și jandarmi vor asigura ordinea în zonele aglomerate de pe litoral pentru prevenirea eventualelor incidente.

Această minivacanță este prima fără restricții, după doi ani de măsuri sanitare dure, generate de pandemia de COVID-19.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!