Peste 3 200 de articole pirotehnice indisponibilizate de polițisti. Doi dâmboviteni s-au ales cu dosare penale

Publicitate

Dosare penale întocmite de polițistii dâmbovițeni, ieri și astăzi, pe numele a doi bărbați, de 24 și 42 de ani, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.126/1995, privind regimul materiilor explozive și peste 3200 de petarde și artificii indisponibilizate în ultimele 48 de ore.

Potrivit unui comunicat IPJ Dâmbovița, duminică, 20 decembrie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște, au depistat, într-o piață de pe raza municipiului, un tânăr de 24 de ani, din localitatea Dragodana, în timp ce comercializa, fără drept, 2 420 de articole pirotehnice.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, oamenii legii au descoperit asupra bărbatului și 1 036 de lei, bani ce au fost indisponibilizați.

Totodată, astăzi, 21 decembrie, polițiștii din cadrul Serviciului, Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au depistat într-o piață de pe raza municipiului Târgoviște, un bărbat de 42 de ani, care deținea și comercializa fără drept 834 de articole pirotehnice.

În ambele situații, polițiștii au indisponibilizat articolele pirotehnice și au întocmit dosare penale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 126/1995, privind regimul materiilor explozive, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluție prin unitatea de parchet competentă.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!