Peste 16.000 de persoane, vaccinate anti-COVID-19 în ultimele 24 de ore. Astăzi, s-a vaccinat și dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei în România

Publicitate

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiţă, s-a vaccinat astăzi și a declarat marţi că imunizarea împotriva COVID-19 reprezintă măsura corectă medicală sigură, eficientă şi rapidă prin care se poate reveni la normalitate.

Totodată, medicul Valeriu Gheorghiţă a declarat că, în momentul de faţă, studiile arată că există un procent cuprins între 30% şi 35% de persoane care ezită sau doresc să amâne vaccinarea anti-COVID, subliniind că este nevoie, în acest context, de continuarea campaniei de comunicare şi informare.

Până în aeastă seară, potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului naţional pentru coordonarea vaccinării anti-COVID – CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația este următoarea:

– Număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore, prima administrare) – 16.101.

– Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020, prima administrare) – 41.609.

– Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore): 89 reacții comune și minore, dintre care 56 reacții de tip local și 33 reacții generale. Alte 5 reacții sunt în curs de investigare.

Programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 – 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!