Peste 100 de permise de conducere, suspendate într-o singură zi pe drumurile din Dâmbovița

Publicitate

Marți, 14 noiembrie, a doua zi după… 13, a fost tot o zi cu ghinion pentru nu mai puțin de 123 de conducători auto care au trecut prin Dâmbovița. În urma unei acțiuni a polițiștilor rutieri, o razie desfășurată pe principalele drumuri din județ, polițiștii au constatat 5 infracțiuni la regimul rutier și au aplicat 372 de sancțiuni contravenționale a căror valoare s-a ridicat la 53.940 de lei.

Din totalul amenzilor, 115 au fost pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzii și 54 pentru neportul centurii de siguranță.
De asemenea, alte 38 de amenzi au fost aplicate pentru utilizarea neregulamentară a telefonului mobil, 22 pentru indisciplina pietonală și 16 pentru abaterile comise de bicicliști.
Ca măsură complementră, polițiștii au reținut 123 de permise de conducere, dintre care 122 pentru încălcarea normelor privind acordarea priorității de trecere peitonilor și vehiculelor.
Totodată, au fost retrase 6 certificate de înmatriculare și a fost dispusă măsura suspendării dreptului de utilizare a unui vehicul.
Exemple:
Un tânăr de 27 de ani, din Târgoviște, a fost depistat în timp ce se deplasa la volanul unui autoturism, având suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.
Alți trei bărbați sunt cercetați după ce au fost surprinși în timp ce conduceau autovehicule, deși permisul de conducere nu era corespunzător categoriei din carea făceau parte vehiculule sau având anulat drept de a șofa.
Atenție: și pe parcursul următoarelor zile, polițiștii vor fi în teren și vor acționa pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!