Persoanele care au lucrat cel puțin 25 de ani în industria de producție de energie termică și electrică vor putea ieși cu 13 ani mai devreme la pensie!

Publicitate

Începând cu 18 august a intrat în vigoare legea potrivit căreia persoanele care au lucrat cel puțin 25 de ani în industria de producție de energie termică și electrică vor putea ieși la pensie cu 13 ani mai devreme. Această lege a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis acum o lună.

De menționat este că această lege nu are în vedere persoanele care deja și-au îndeplinit anii de muncă necesari pentru a ieși la pensie până la intrarea în vigoare a actului normativ. Cu alte cuvinte, doar cei care vor lucra de acum încolo în industria de producție de energie termică și electrică timp de 25 de ani vor putea beneficia de micșorarea vârstei de pensionare, scrie Alba24.ro.

Acest beneficiu va fi valabil pentru persoanele care vor activa în:

“Activitățile de producție, mentenanță și asimilate din unitățile de producție a energiei electrice în termocentralele pe bază de cărbune, incluzând și unitățile de extracție a cărbunelui, pentru personalul implicat direct și nemijlocit în utilizarea procedeelor și utilajelor specifice producției energiei electrice și extracției cărbunelui” se menționează în lege.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!