Pericol în trafic! Peste 100 de şoferi din Dâmboviţa, prinşi băuţi la volan

Publicitate

În cursul nopţii de 5 spre 6 septembrie, poliţiştii din cadrul Formaţiunii Rutiere Răcari au oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat din Ciocăneşti. În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o alcoolemie a cărei valoare s-a ridicat la 1.32 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele lui, poliţiştii au întocmit un dosar penal, iar la finalizarea cercetărilor se va propune soluţie legală prin unitatea de parchet competentă.

În perioada ianuarie-august, poliţiştii de la rutieră au organizat 801 acţiuni, dintre care 78 au fost pentru depistarea şi sancţionarea participanţilor la trafic aflaţi în stare de ebrietate.

Pe parcursul celor 8 luni, au fost constatate 117 infracţiuni de conducere a unor autovehicule de către persoane cu alcoolemii peste limita de 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat şi 13 infracţiuni de refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

De asemenea, în perioada de referinţă, din totalul sancţiunilor aplicate de poliţia rutieră conform prevederilor O.U.G 195/2002- 49.218, 146 au fost pentru şofat sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv cu alcoolemii sub limita de 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!