Pericol crescut de avalanșă în masivul Bucegi. Mai multe trasee au fost închise

Publicitate

Există risc crescut de avalanșă în masivul Bucegi în aceste zile, potrivit Salvamont Salvaspeo Dâmbovița. Astăzi, salvamontiștii au anunțat că până pe 30 martie mai multe trasee din partea dâmbovițeană a Bucegilor au fost închise.

Traseele din Bucegi închise

-Peștera –Vf. Omu pe Valea Obârșiei (bandă albastră);

-Peștera –Vf. Doamnele – Bătrâna (punct roșu);

-Peștera –Refugiul Bătrâna pe Valea Doamnelor (triunghi roșu);

-Muntele Tătaru – Cabana Bolboci sau Cheile Tătarului (triunghi roșu și triunghi galben);

-Padina-Șeaua Strunga – Refugiul Bătrâna (bandă roșie);

-Bolboci – Nucet – Cota 2000 (cruce galbenă);

-Peștera –Piatra arsă (bandă albastră);

-Padina – Cota 2000 (bandă roșie);

-Dobrești –Scropoasa – Bolboci  (cruce albastră);

-tot masivul Leaota.

“Restricția este valabilă până pe data de 30.03.2021, cu posibilitatea de prelungire. Atenție, prudență, responsabilitate și respectarea tuturor regulilor de siguranță specifice pentru activitățile montane la care trebuie să adăugăm toate precauțiile legate de COVID-19.

Pentru toți iubitorii muntelui care doresc în următoarele zile, să ajungă în zona montană Peștera-Padina, trebuie să fie echipați specific perioadei de iarna. În Stațiunea Turistică de Interes Național Peștera-Padina a nins, stratul nou de zapada masurand 50cm. Deplasările către Stațiunea Turistică de Interes Național Peștera-Padina să se realizeze cu autovehicule echipate corespunzător sezonului rece.

Recomandări privind deplasările în zona montană Peștera-Padina:

-În primul rând, trebuie să evităm aglomerațiile și să respectăm toate regulile de siguranță specifice pentru activitățile montane la care trebuie să adăugăm toate precauțiile legate de COVID-19

-Vă rugăm să respectați cu strictețe semnificațiile indicatoarelor rutiere de informare, semnalizare și reglementare.

-Să nu blocăm căile de acces pentru a putea oferi posibilitatea societății LDP Dâmbovița dar și echipelor de intervenție să acționeze dacă situația o impune.

-Activați pe telefon aplicația Salvamont-Vodafone, luați cu dumneavoastră un acumulator de rezervă și tot echipamentul necesar pentru o excursie în siguranță.

-Informati-va despre starea zapezii si traseul pe care vreti sa il urmati la Punctele Salvamont sau telefonic.

Recomandări privind COVID-19:

-Virusul rămâne o problemă, nu a dispărut și, inevitabil, putem să îl ducem cu noi și pe munte.

-Măsurați-vă temperatura înainte de a pleca si, evident, să nu plecați dacă depășiți valorile normale, luați la voi mai multe măști, soluție igienizantă personală pe baza de alcool și o plasă pentru gunoi în care să puneți măștile folosite și celelalte resturi menajere”, se arată într-o informare Salvamont Salvaspeo Dâmbovița.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!