Percheziţii de amploare la proxeneţii din Dâmboviţa şi din alte cinci judeţe. Coordonau 10 bordeluri în Marea Britanie şi au câştigat 400.000 de lire sterline

Foto arhivă
Publicitate

Ieri, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism- Serviciul Teritorial Pitești împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești au efectuat un număr de 15 percheziții domiciliare, pe raza județelor Argeș, Galați, Dolj, Iași, Dâmbovița și Ilfov, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunii de proxenetism.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2015 și până în prezent a fost inițiat și constituit un grup infracțional organizat, format din 18 suspecți, membrii grupării înființând și coordonând 10 bordeluri pe teritoriul Marii Britanii, având ca scop racolarea și exploatarea a mai multor persoane de sex feminin,obținând importante beneficii materiale din această activitate infracțională.

Urmare cercetărilor efectuate în cauză a rezultat că din activitatea infracțională, cei în cauză au obținut peste 400.000 de lire pe care ulterior i-au investit în achiziția de autoturisme, construcția sau renovarea unor imobile și în jocuri de noroc.

La sediul DIICOT-Serviciul Teritorial Pitești, vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 50 persoane.

Acțiunea s-a desfășurat în cooperare cu autoritățile judiciare din Marea Britanie și cu specialiști din cadrul EUROPOL, în baza unui acord comun de anchetă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acțiunea a fost efectuată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate București, Craiova, Iași, Galați, Olt și Dâmbovița.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din Argeș, Brăila, Galați, Giurgiu și Dâmbovița.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!