Percheziții în Dâmbovița și București. Directorul unui liceu din Titu, suspectat de falsificarea a 24 de foi matricole

Publicitate

20 de percheziții, într-un dosar de fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual și uz de fals, astăzi, în București și 7 localități dâmbovițene.

Potrivit IGPR, sunt descinderi domiciliare ale polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița în București și în localitățile Titu, Poiana, Sălcioara, Corbii Mari, Petrești, Cobia și Ciocănești.

Activitățile sunt desfășurate în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual și uz de fals, fapte prevăzute de Codul Penal.

Din cercetările efectuate până în prezent, a reieșit faptul că directorul unei unități de învățământ din orașul Titu, în perioada 2012-2021, ar fi falsificat, ar fi ajutat la falsificarea și ar fi folosit 24 de foi matricole aparținând unor persoane din județele Dâmbovița, Argeș și municipiului București, atestând în mod nereal că ar fi urmat cursurile unor unități de învățământ.

Totodată, în baza acestor documente, ar fi depus cereri pentru aceste persoane în vederea continuării studiilor la o altă unitate de învățământ.

Polițiștii vor pune în aplicare mai multe mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediile unității de poliție, pentru audieri.

Potrivit sursei citate, polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, pentru probarea întregii activități infracționale și tragerea la răspundere penală a celor bănuiți.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!