Percheziții în Dâmbovița, Prahova și București la persoane acuzate de furt din societăți comerciale și locuințe. 6 persoane au fost conduse la unitățile de poliție

Publicitate

Polițiștii din cadrul Biroului de Combatere a Furturilor din Locuințe Ploiești și cei ai Serviciului de Investigații Criminale Prahova au efectuat, joi, 15 iulie, mai multe percheziții domiciliare la suspecți de furt calificat din societăți comerciale și din locuințe, în județele Dâmbovița, Prahova, dar și municipiul București, în cadrul a două dosare penale.

Trei dintre acțiuni s-au derulat în comuna dâmbovițeană Crevedia și municipiul București, iar alte cinci s-au desfășurat la adrese din cartierul ploieștean Mimiu.

Prejudiciul total cauzat este de 15 000 de lei.  Șase persoane au fost conduse la unitățile de poliție în vederea audierilor. Activitățile au fost efectuate cu sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi “Matei Basarab” Ploiești și a Serviciului de Acțiuni Speciale Dâmbovița.

„În urma celor 8 percheziții efectuate joi în Municipiile Ploiești, București și în județul Dâmbovița, polițiștii au condus la sediile unităților de poliție un număr de 6 persoane în vederea audierilor.

În fapt, două persoane sunt bănuite că ar fi sustras dintr-o locuință, în luna noiembrie 2020, mai multe bunuri personale și bani, valoarea prejudiciului fiind de 9 000 de lei, iat alte patru sunt bănuite că ar fi sustras dintr-o societate comercială suma de 800 de lei și aproximativ 300 de pachete de țigări.

La acest moment cercetările sunt continuate, efectuându-se verificări pentru probarea activității infracționale a tuturor participanților, fără a fi apreciată luarea vreunei măsuri preventive la acest moment.

Facem precizarea că pe întreg procesul penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se arată într-un comunicat IPJ Prahova.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!