Percheziții în Dâmbovița la persoane bănuite că furau combustibil din cisternele societății unde erau angajate. Peste 12 tone de carburanți au fost confiscate

549

Ample percheziții, astăzi, în municipiul București și alte 10 județe, printre care și Dâmbovița, la persoane bănuite că furau benzină și motorină din cisternele societății unde erau angajate. Până acum au fost confiscate 12 tone de carburanți.

„În această dimineață, polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au pus în aplicare 70 de mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, înșelăciune și fraudă informatică.

Descinderile au avut loc în municipiul București (6), precum și în județele Constanța (25), Tulcea (6), Ialomița (1), Călărași (1), Ilfov (2), Prahova (6), Dâmbovița (4), Argeș (17), Brașov (1) și Giurgiu (1).

Din cercetări a reieșit faptul că mai multe persoane, angajate ale unei societăți comerciale, au sustras produse petroliere, prin diferite moduri de operare care implicau utilizarea unor dispozitive electronice, pe care ulterior le-au păstrat pentru consum propriu sau le-au comercializat către terțe persoane”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

În urma perchezițiilor, până la acest moment, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, aproximativ 12.000 de litri de produs petrolier, 30 de dispozitive tip telecomandă, 12 dispozitive de transfer combustibil, 38 de telefoane mobile, documente contabile utile cauzei, precum și alte bunuri și documente susceptibile de a fi fost folosite în activitatea infracțională.

Totodată, la 2 locații au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, sumele de 170.566 de lei, 26.610 euro și 400 de dolari australieni.

„Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La acțiune au acordat sprijin și polițiști din cadrul Direcției de Poliție Transporturi, ai Secțiilor Regionale de Poliție Transporturi București, Craiova și Brașov, precum și polițiști din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Constanța, Prahova, Tulcea, Călărași, Ialomița, Ilfov și ai Direcției Generale de Poliție a municipiului București.

Menționăm faptul că activitățile se desfășoară și la această oră, urmând ca la finalizarea acțiunii să fie conduse, la sediu, mai multe persoane, pentru audieri”, se mai arată în comunicatul Poliției Române.

Sursă foto: www.politiaromana.ro

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!