Percheziții în București și patru județe, printre care și Dâmbovița, într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciul este uriaș

Publicitate

În această dimineață se efectuează percheziții de amploare în București și în patru județe, printre care și Dâmbovița, în urma unor achiziții fictive, în valoare de peste 10 milioane de lei. Polițiștii fac 15 percheziții în Capitală și în județele Dâmbovița, Prahova, Ilfov și Hunedoara, într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul produselor accizabile.

„În această dimineață, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice pun în executare 15 mandate de percheziție domiciliară, la sediile sociale ale unor societăți comerciale și la domiciliile unor persoane, în municipiul București și în județele Prahova, Dâmbovița, Ilfov și Hunedoara, într-o cauză penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală în domeniul produselor accizabile.

Totodată, vor fi puse în aplicare și 9 mandate de aducere.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2018 – 2022, persoanele bănuite ar fi înregistrat în contabilitatea agenților economici administrați, achiziții fictive de la societăți comerciale cu comportament neadecvat, cu scopul de a influența negativ obligațiile fiscale datorate bugetului de stat.

Prejudiciul preliminar în cauză este de 10.089.756 de lei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova și inspectoratelor de poliție județene Dâmbovița, Ilfov și Hunedoara”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!