Pe măsură ce varianta Delta se răspândește cu repeziciune, Pfizer și Moderna cresc prețurile vaccinurilor vândute în Uniunea Europeană

Publicitate

Pe măsură ce varianta Delta devine predominantă și se răspândește cu repeziciune, companiile producătoare de vaccin anti-COVID-19 Pfizer și Moderna cresc prețurile vaccinurilor vândute în Uniunea Europeană.

Astfel, potrivit digi24.ro, Pfizer a crescut prețul vaccinului anti-COVID-19 cu mai mult de 25%, iar Moderna, cu mai mult de 10% în ultimele contracte de furnizare pentru Uniunea Europeană, în timp ce statele din blocul comunitar se confruntă cu o creștere exponențială a numărului de cazuri provocate de varianta Delta a coronavirusului.

Informațiile au fost preluate de Reuters de la Financial Times.

”Noul preţ pentru vaccinul produs de Pfizer este de 19,50 euro/doză (23,15 dolari), faţă de 15,50 de euro anterior, iar preţul vaccinului produs de Moderna este de 21,50 euro (25,50 dolari), în creştere de la 19 euro (22,55 dolari) în primul contract de achiziţie, dar sub preţul convenit anterior de 24,01 euro (28,50 de dolari), întrucât comanda a crescut”, menţionează sursa citată.

Reuters a mai menționat că Pfizer şi Moderna nu au putut fi contactate pentru a confirma informaţiile privind scumpirea vaccinurilor livrate UE.

Preţurile vaccinurilor în euro şi dolari au fost calculate la un curs avansat de Reuters de 1 dolar = 0.8425 euro.

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite (CDC) anunțat în urmă cu o zi că varianta Delta a coronavirusului este la fel de transmisibilă ca varicela și avertiza că poate provoca forme grave de boală, mai ales în rândul persoanelor nevaccinate. În același timp, persoanele vaccinate nu sunt total protejate și pot fi la rândul lor purtătoare importante de virus, fapt ce face necesară purtarea măștii în continuare de către toată lumea, se arată într-un raport intern citat de presa americană.

În ceea ce privește România, tot în urmă cu o zi, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, declara că tulpina Delta ”a prins rădăcini” și în țara noastră, iar specialiștii se așteaptă la un număr mare de infectări în luna septembrie, când sunt ”prognozate” și 1600 de cazuri de îmbolnăviri zilnic.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!