Pe lângă centralele de apartament, ministrul mediului vrea să restricționeze și fosele septice

Publicitate

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat că-și dorește ca pe lângă centralele de apartament să limiteze pe cât posibil și fosele septice, regăsite în general în mai multe localități din jurul Bucureștiului, întrucât acestea reprezintă o amenințare pentru până freatică și pentru mediu în general, scrie realitatea.net.

De asemenea, ministrul a spus că regulile accesului la apa menajeră nu se respectă în multe cartiere din jurul Bucureștiului. Această problemă a apărut ca urmare a faptului că multe construcții noi au fose septice, iar în momentul obținerii autorizațiilor acestea nu existau.

„Sunt cartiere întregi în jurul Bucureștiului în care nu știm ce fac cu apa menajeră. Este foarte greu să urmărim dacă o fosă septică construită în urma cu 10 ani este în regulă din punct de vedere al normelor de mediu. Chiar și așa, prin supraaglomerare, chiar dacă acum controlul apelor reziduale se realizează, pe termen lung, de 50-100 de ani este clar că pânza freatică și solul vor fi afectate. Și Uniunea Europeană, prin angajamentele din PNRR, ne cere să mărim gradul de conectare la rețelele de canalizare centralizate și să reducem soluțiile individuale,” a declarat ministrul Mediului, Tanczos Barna, potrivit realitatea.net.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!