Patru cămătari din Dâmbovița, arestați după ce au șantajat mai mulți oameni! Victimelor li se percepeau dobânzi de până la 100% la banii împrumutați

Publicitate

Patru cămătari din Dâmbovița au fost arestați preventiv după ce au șantajat mai mulți oameni.

Din investigațiile efectuate de polițiști a reieșit faptul că, în perioada octombrie 2021 – mai 2022, trei bărbați și o femeie ar fi remis sume de bani către mai multe persoane, percepând ulterior un procent cuprins între 5-30% ca și dobândă, fiind înregistrate cazuri și în care s-ar fi perceput dobândă 100%.

În urma percheziției efectuate la persoanele bănuite, polițiștii au indisponibilizat mai multe înscrisuri, telefoane, chei ale unor autoturisme, 27.000 de euro și 45.200 de lei.

„La data de 19 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea unui procuror de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Găești, au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară în comuna Costeștii din Vale, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de camătă.

Față de persoanele bănuite, respectiv trei bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse
între 19 și 45 de ani, fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

Totodată, pe parcursul zilei de ieri, cei în cauză au fost prezentați magistraților, pe numele acestora fiind emise mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile”, se arată într-un comunicat IPJ Dâmbovița.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!