Paștele 2018, înecat în lacrimi. Sinistrații din Dâmbovița au primit ajutor și de la guvern

Publicitate

Purtătorul de cuvânt al MAI, comisar-șef de poliție Monica Dajbog, a susținut o declarație de presă referitoare la măsurile dispuse la nivelul Ministerului Afacerilor Interne în contextul Sărbătorilor Pascale. Domnia sa a subliniat că, în cursul zilei de miercuri, a fost finalizată o primă etapă a transportului ajutoarelor umanitare care s-au aprobat în ședința de Guvern pentru populația afectată de inundații din judeţele Buzău, Dâmboviţa, Prahova, şi Vâlcea.

”Distribuirea produselor s-a realizat cu mijloace auto puse la dispoziție de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, dar și de alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne. Pe lângă materialele de primă necesitate, în localitățile Scorțeni, Boldești – Scăieni, Gornet și Predeal-Sărari din județul Prahova au fost transportate si instalate 9 locuințe modulare pentru ca persoanele evacuate să aibă unde locui, în condiții decente, până la renovarea locuințelor lor”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAI.

Miercuri a fost aprobată o hotărâre de Guvern prin care s-au acordat ajutoare de urgenţă în valoare de 353.500 de lei, din bugetul Ministerului Muncii, pentru sprijinirea a 49 de familii şi persoane singure din cele patru județe amintite, care se află în situaţii de necesitate cauzate de inundaţii sau de alunecări de teren. Banii au fost împărțiți în funcție de dificultățile fiecărui caz în parte.

În Dâmbovița, cele 28 de familii (20 din localitatea Văleni-Dâmbovița și 8 din localitatea Glodeni) au primit și un ajutor financiar de la Consiliul Județean, 5.000 lei pentru fiecare familie.

(sursa foto: Florea Eugen, Gheorghe Popescu)

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!