Parlamentul României s-a făcut de râs la discursul lui Zelenski! Transmisiunea video a lăsat de dorit, traducerea și mai mult

Publicitate

Volodimir Zelenski a vorbit ieri în Parlamentul României, conexiunea cu acesta fiind făcută prin intermediul mediului online. Din păcate însă, oficialii noștri nu s-au dovedit a fi foarte îndemânatici la a utiliza aceste mijloace, așa că din discursul președintelui ucrainean nu s-a înțeles mai nimic. Mai mult decât atât, nici traducerea nu a fost una de cea mai bună calitate, scrie dcnews.ro.

Se pare că mare parte din această vină o are chiar conducerea Camerei Deputaților, nefiind prima dată când este arătată cu degetul. La sfârșitul anului 2021 un turist irlandez a pătruns în Casa Poporului, deși este păzită de paznici asigurați tot de Camera Deputaților.

Cu toate acestea, prin transmisiunea făcută cu președintele ucrainean s-a înțeles totuși că Zelenski este sigur de faptul că țara noastră va ajuta la refacerea Ucrainei după încheierea războiului.

„Sunt convins că România va susţine tot ce trebuie pentru impunerea dreptăţii. (…) Sunt convins că România şi firmele româneşti vor participa la programele pentru refacerea Ucrainei după război. Vom propune partenerilor noştri să preia refacerea unor regiuni care au fost distruse de Rusia. Potenţialul nostru, puterea noastră internă este mare, dar avem nevoie de ajutor pentru a reface viaţa în Ucraina,” a afirmat Zelenski, potrivit dcnews.ro.

Totodată, acesta și-a exprimat mulțumirea pentru ajutarea refugiaților, spunând că este convins că de acum în colo va exprima un sprijin reciproc între cele două state:

„Mulţumesc întregului popor român pentru ajutorul acordat refugiaţilor din Ucraina. Sper că vom avea condiţii ca Rusia să renunţe la război şi oamenii să se poată întoarce acasă, în Ucraina. Această experienţă de susţinere şi respect reciproc şi bunătate dintre popoarele noastre este o bază pentru o apropiere şi mai mare dintre popoarele şi statele noastre.

Cum situaţia va permite, vreau să încep un dialog cu România pentru întreaga protecţia comunităţilor româneşti din Ucraina şi comunităţilor ucrainene din România, să asigurăm toată susţinerea pe care o putem. Viitorul nostru este împreună într-o familie europeană”, a spus preşedintele Ucrainei, potrivit sursei citate.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!