Părinții pot cere libere pe perioada în care copiii fac orele online!

Publicitate

Potrivit OUG 110/2021, care a intrat în vigoare din 5 octombrie, părinții pot cere zile libere de la locul de muncă pe perioada în care elevii fac orele online. Acest drept nu se acordă, însă, în timpul vacanțelor. În acest moment, legislația în vigoare prevede că doar instituțiile în care personalul este vaccinat în procent mai mare sau egal cu 60%, scrie Gorjeanul.ro.

Pentru a beneficia de aceste drepturi, unul dintre părinți trebuie să depună la locul de muncă o cerere și o declarație pe propria răspundere a celuilalt părinte, alături de: copia certificatului/certificatelor de naștere al/ale copilului/copiilor sau copia documentului care atestă calitatea de reprezentant legal al copilului, copia certificatului de încadrare în grad și tip de handicap, dacă este cazul, precum și alte documente medicale și adeverința școlară în cazul copilului încadrat într-o grupă de risc, mai scrie sursa citată.

De asemenea, părinții se vor bucura de o indemnizație brută de 75% din salariul de bază al unei zile lucrătoare, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!