Părinţi iresponsabili! Aproape şi-au omorât bebeluşul

Publicitate

Ştefan Khalil
Inconștiență maximă din partea unor părinți, care și-au lăsat copilul în mașină,într-o parcare din stațiunea Mamaia, pe o căldură infernală. Au încuiat ușile, nu au lăsat niciun geam deschis și au plecat pe plajă. Totul a fost filmat de niște turiști, care s-au rezumat să filmeze doar scena, fără să sune la 112.

Fetița în vârstă de un an a fost lăsatặ să doarmă în mașină, într-un aer irespirabil. Cu motorul oprit, cu ușile încuiate și cu geamurile ridicate, copilul a fost lăsat singur, iar soarele ardea foarte puternic în acele momente. Martorii faptei spun că au sunat la 112, dar polițiștii au declarat că nu au fost sunați pentru acest caz.
În jur de o oră au lipsit părinții, lăsându-și fetița în mașină pe o temperatură foarte ridicată. Cel puțin atât au lipsit de când au văzut martorii copilul, dar nu se știe de când au plecat aceștia. Scuza părinților a fost una uluitoare, au spus că nu au vrut să o trezească pe fetiță din somn și au ales să plece pe plajă fără ea. Direcția generală pentru Protecția Copilului Constanța s-a autosesizat asupra acestui caz și în perioada următoare va lua legătura cu DGASPC Suceava, pentru a începe o anchetă socială.
Marian Burlea, medic pediatru a vorbit pentru observator.tv despre această situaṭie și la ce pericol a fost supus bebelușul. “Există riscul de supraîncălzire şi de şoc termic, supraîncălzire, ceea ce implică şocuri, dezhidratare, pierderi de lichide prin evapoararea cutanată sau prin respiraţie, să zicem, accelerată, dar mai ales teama, spaima, anxietatea copilului care nu a simţit părinţii în preajma lui”, potrivit sursei Observator.
Nu este primul episod asemănător cu acesta la noi în țară. La începutul acestui an, doi părinți și-au lăsat bebelușul în mașină, singur, într-o parcare a unui centru comercial, iar ei s-au dus la cumpărături timp de o oră. Este o problemă ṣi la nivel mondial, pentru că din 2004, până în prezent, 300 de copii au murit după ce au fost lăsați singuri in mașină.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!

LASĂ-NE UN COMENTARIU

Scrie comentariul tău
Introdu numele