”Parfum de femeie”, mini-turneu dâmbovițean cultural. În ce orașe va avea loc

Publicitate

Mini-turneu dâmbovițean cultural, în vremuri de pandemie, pentru a readuce bucuria sosirii primăverii, atât de frumos marcată în tradiția românească!

Astfel, în perioada 1-7 martie, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița va organiza un mini-turneu muzical intitulat ”Parfum de femeie”.

Organizat sub forma unui spectacol itinerant, conceptul va fi unul inedit pentru spațiul cultural dâmbovițean: un mix muzical clasic și tradițional.

O parte dintre artiștii instrumentiști și soliști ai Orchestrei Populare Chindia va aborda piese populare vechi, dedicate femeii și dragostei, într-un acompaniament minimalist.

Acestora li se vor adăuga soliști de muzică clasică, precum tenorul Florin Georgescu, soprana Cristina Dan, baritonul Yura Tsiple, acompaniați la pian de profesorul Andrei Georgescu.

Potrivit unui comunicat al Centrului Județean de Cultură, ”întregul concept este un spectacol original, care își dorește să ofere publicului un tip de dialog muzical aparte. Arii și duete celebre din muzica clasică se vor îmbina armonios cu piese vechi ale folclorului românesc, interpretate cu sensibilitate românească”.

Localitățile în care se va avea acest spectacol sunt: Târgoviște (1 martie – Muzeul de Istorie Târgoviște, ora 17,00), Pucioasa (4 martie – Centrul Cultural European, ora 17,00), Fieni (6 martie – Centrul de Cultură ”Mihail Lupescu”, ora 17,00) și Titu (7 martie – Casa de Cultură, ora 17,00), dând posibilitatea unui număr cât mai mare de iubitori de frumos din județ să împărtășească bucuria unui astfel de proiect.

Accesul în sală se va face în limita locurilor disponibile și în concordanță cu regulile privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!