Parcul Mitropoliei din Târgoviște, aproape de finalizare. Perioada financiară dificilă a fost depășită

Publicitate

În această toamnă, târgoviștenii și nu numai se vor putea bucura din nou de plimbări și relaxare în Parcul Mitropoliei!

Proiectul de reabilitare a fost reluat în forță, așa cum a anunțat primarul Cristian Stan, după o perioadă în care investiția a mers ceva mai greu ”pe fondul unor dificultăți bugetare, dar și a birocrației excesive de la nivelul Ministerului Culturii”, după cum a susținut edilul.

Totuși, veștile sunt bune și sincopele au fost depășite, astfel că se estimează că în cel mult 45 de zile, parcul central al municipiului Târgoviște va fi redeschis.

Ca și stadiu al lucrărilor, la acest moment sunt finalizate pavajul nou (cel vechi a fost demontat în totalitate) care este acum diferenţiat, în funcţie de specificul suprafeţei; locul de joacă; fântânile arteziene; sistemul de aspersie (care va intra în probe săptămâna viitoare).

Pe de altă parte, iluminatul public este realizat în proporție de 90%, iar mobilierul urban a fost comandat și urmează să fie adus în șantier și bineînțeles montat.

Restaurarea ruinelor este încă în execuție, se așteaptă cărămida specială necesară pentru finalizarea intervențiilor.

Tot în execuție sunt extinderea și amenajarea spațiilor verzi, care vor fi la final mult mai generoase.

”În loc de concluzie precizez că, fără vreun leu sprijin guvernamental, cu un buget lovit crunt de pandemie, dar mai hotărâți ca oricând și cu sprijinul dumneavoastră, vom continua dezvoltarea municipiului Târgoviște”, a dat asigurări primarul municipiului, Cristian Stan.

Proiectul are o valoare de 5,3 milioane de lei și a debutat anul trecut, în luna februarie.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!