Parcul industrial Priboiu, grad de ocupare 87%. CJD intenționează și dezvoltarea unui parc industrial IT în zonă

Publicitate

Start al conducerii Consiliului Județean într-o campanie de promovare a parcurilor industriale din județul Dâmbovița!

Primul pe listă, parcul industrial Priboiu, realizat în cadrul unui proiect finanțat în cadrul Programului PHARE CES 2004 – 2006 Dezvoltarea Infrastructurii Regionale, parcul, cu suprafața de 32 ha, a revigorat vechea zonă industrială din zona de nord a județului, astfel încât ea să redevină un punct de interes pentru investitori.

Anul trecut, în parcul Priboiu s-au construit două hale industriale pe structură metalică, investiție prin care se dorește creșterea atractivității acestuia pentru investitori români și străini, prin crearea unei infrastructuri la standarde europene, care să favorizeze dezvoltarea unui mediu de afaceri sustenabil la nivel regional.

Potrivit președintelui CJD, Corneliu Ștefan, SC Parc Industrial Priboiu SA are ca acționar unic Consiliul Județean, 9clădiri (hale, magazii, depozite şi birouri) care deservesc 10 societăţi comerciale, 3 dintre acestea fiind firme cu capital străin.

„La acest moment, gradul de ocupare a parcului de este de 87%, iar numărul angajaţilor firmelor care activează aici se ridică la peste 300. În ultimul an, Consiliul Județean Dâmbovița a realizat două hale noi. O hală a fost deja recepționată, a doua hală urmează să fie recepționată în curând; vom asigura încă 2 hale noi pentru investitori.

Vizavi de Parcul Industrial Priboiu, avem o suprafață de aproximativ 6 hectare, aparținând parcului. După cum am mai spus, în această zonă, dorim să dezvoltăm un parc industrial cu specific IT. Este un proiect pe care actuala conducere a Consiliului Județean Dâmbovița și l-a asumat, împreună cu conducerea parcului industrial și, nu în ultimul rând, împreună cu colegii din aparatul propriu al Consiliului Județean.

În perioada următoare, vom identifica o suprafață de teren și voi veni, în plenul consiliului județean, cu un proiect de hotărâre pentru a o aduce în proprietatea Parcului Industrial Priboiu, cu scopul de a dezvolta un parc IT, într-un alt loc față de acesta.

Asigur conducerea parcului industrial, dar și pe investitorii din județul nostru și nu numai pe ei, că suntem deschiși pentru realizarea de noi colaborări, avem suprafețe de teren care dorim să fie ocupate de firme. La Priboiu, dar și la Parcul Industrial Moreni, vom fi alături de toți investitorii care vor vrea să vină în aceste parcuri industriale și, nu în ultimul rând, vom fi alături de firmele noi, de tip start up, pe care le așteptăm în parcurile industriale din subordinea Consiliului Județean Dâmbovița”, a precizat şeful administraţiei judeţene.

Merită amintită colaborarea dintre Parcul Industrial Priboiu, în speță, Consiliul Județean Dâmbovița, și Universitatea Valahia din Târgoviște, pentru a reda parcului dimensiunea de cercertare-inovare. ”Vom relua aceste discuții. Ținând cont de cele două mandate de rector al Universității Valahia, pe care actualul director al parcului, Călin Oros, le-a avut, sunt convins că vom avea o colaborare foarte bună și, nu în ultimul rând, vom duce la bun sfârșit proiectele de cercetare-inovare, pe care le-am gândit împreună”, a mai declarat Corneliu Ștefan.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!