Parcul de la Dâmbovița Mall va fi inaugurat de Ziua Copilului. Pentru prima oară la Târgoviște, bibliotecă în aer liber și bănci inteligente

Publicitate

Cel mai nou parc din Târgoviște se va deschide pe 1 iunie!

Investiția, care vizează parcul de la fosta UM Gară, din vecinătatea Dâmbovița Mall, a fost realizată de către administrația locală din fonduri europene nerambursabile.

Pe o suprafață de peste 14.000 mp de spațiu verde, au fost plantați aproximativ 500 de arbori si arbuști din specii rășinoase și foioase și montate sistem automat de irigații și iluminat ambiental modern.

Parcul are o piațetă și o fântâna arteziană, loc de joacă și de fitness, bibliotecă în aer liber (o premieră pentru oraș), alei pietonale, bănci inteligente, dar și piste pentru biciclete.

”Nu este însă ultima investiție de acest fel la care lucrăm, mai avem și parcul de lângă Complexul Turistic de Natație, acolo avem o zonă mai mare, undeva la 5 hectare, care se va transforma radical. Cred că față de ceea ce era aici sau mai exact față de ceea ce nu era aici, pentru că era o zonă care nu spunea absolut nimic și foarte mulți ani o zonă inaccesibilă publicului, cred că în acest moment avem un spațiu foarte frumos. Valoarea finanțării este undeva la 7 milioane de lei, fonduri europene, Programul Operațional Regional 2014-2020, în cadrul unui proiect de natură să vină să completeze această strategie de mărire a zonelor verzi din Târgoviște. Eu cred să arată excepțional. În acest moment se fac ultimele pregătiri astfel încât pe 1 iunie toată această zonă să se deschidă și să reprezinte un punct de atracție important pentru târgovișteni și nu numai”, a declarat astăzi primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

Vă reamintim că zona a fost transformată în totalitate, odată cu deschiderea Dâmbovița Mall și construirea drumului pe 4 benzi. Totodată, în vecinătatea Mall-ului se finalizează noul sediu al RAR.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!