Parcul Chindia din Târgoviște va fi reabilitat și modernizat! A fost obținută autorizația de construcție aferentă investiției

Publicitate

Vești bune legate de proiectul de reabilitare și modernizare a parcului Chindia! A fost obținută autorizația de construcție aferentă investiției care vizează cel mai mare parc din Târgoviște. Imediat ce se va lansa axa de finanțare, administrația municipală va depune proiectul și va lansa și licitația aferentă lucrărilor de execuție.

„Această amplă investiție de regenerare urbană vizează, în linii mari, amenajarea tuturor spațiilor verzi (plantarea de arbori, arbuști/gazonarea suprafețelor), crearea unor identități spațiale specifice prin utilizarea diferitelor tipuri de vegetații, elemente constructive, mobilier urban, realizarea sistemului de iluminat și de irigații, a sistemelor de supraveghere video și Wi-Fi, dotarea cu bănci, coșuri de gunoi, toalete, parcare de biciclete, împrejmuire nouă, realizarea de alei pietonale, piste pentru bicicliști, spații dotate cu echipamente de sport, construirea de fântâni arteziene, reabilitarea, modernizarea și dotarea atât a lacului cât și a debarcaderului, crearea unei zone de promenadă pe marginea lacului, amenajarea unei zone destinate concertelor în aer liber, reabilitarea, amenajarea unor trasee de escaladat și a unor tiroliene, crearea unor pontoane plutitoare, construirea unui pod de traversare a lacului etc.”, a detaliat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

Lucrările vor viza și Grădina Zoologică.

Construcțiile, ca suprafață cumulată, nu vor depăși 10% din suprafața spațiului verde, mai exact suprafața avută în vedere în cadrul proiectului este de aproximativ 180.000 de mp.

Valoarea investiției este de aproximativ 40.000.000 lei, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2021-2027.

Pe zona de regenerare urbană și spații verzi Târgoviștea a făcut pași importanți în ultimii ani. Au fost amenajate și construite două parcuri noi (practic, hectare întregi de pământ neîngrijit și locuri devenite în timp gropi de gunoi au fost rase și transformate), zonele abandonate au fost curățate și civilizate, în locul unor maidane au apărut locuri de joacă și minipărculețe cu flori și verdeață.

Pe zona verde și regenerare urbană, „bilanțul” este de 21 de investiții și peste 50 de milioane lei în ultimii ani.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!