Parcul Chindia din Târgoviște va fi modernizat complet! Cum va arăta

Publicitate

Vești bune la început de an nou! Târgoviștea a intrat deja în rândul municipiilor care acordă o atenție deosebită regenerării urbane și spațiilor verzi, astfel că este prevăzut un proiect important și pentru cel mai ”bătrân” parc al orașului, Chindia.

Parcul Chindia va face anul acesta obiectul unor intervenții de punere în valoare, fiind cea mai extinsă zonă verde și de relaxare din orașul nostru.

Potrivit primarului municipiului, Cristian Stan, Parcul Chindia va face obiectul unui amplu proiect de regenerare urbană, care vizează, în linii mari, amenajarea tuturor spațiilor verzi (plantarea de arbori, arbuști/gazonarea suprafețelor), crearea unor identități spațiale specifice prin utilizarea diferitelor tipuri de vegetații, elemente constructive, mobilier urban, texturi ale suprafeței, realizarea sistemului de iluminat și de irigații, a sistemelor de supraveghere video și Wi-Fi, dotarea cu bănci, coșuri de gunoi, toalete, parcare de biciclete, împrejmuire nouă, realizarea de alei pietonale, piste pentru bicicliști, spații dotate cu echipamente de sport, reabilitarea și mentenanța finisajelor monumentelor de tip statui, sculpturi de pe amplasament, construirea de fântâni arteziene, reabilitarea, modernizarea și dotarea atât a lacului cât și a debarcaderului, crearea unei zone de promenadă pe marginea lacului, amenajarea unei zone destinate concertelor în aer liber, reabilitarea, modernizarea și dotarea zonei destinate animalelor de companie, reabilitarea și modernizarea construcției – Chioșc Fanfară, amenajarea unor trasee de escaladat și a unor tiroliene, crearea unor pontoane plutitoare, a unui pod pietonal de traversare a lacului, refacerea sistemului de alimentare cu apă a lacului, etc.

”Construcțiile, ca suprafață cumulată, nu vor depăși 10% din suprafața spațiului verde!

Suprafața avută în vedere în cadrul proiectului este de aproximativ 180.000 de mp, valoarea investiției va depăși 35.000.000 lei, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2021-2027, Prioritatea 3, componenta destinată infrastructurii verzi”, a precizat astăzi edilul.

Vă reamintim că la Târgoviște a mai fost amenajat un Parc lângă Dâmbovița Mall, schimbând radical zona și devenind extrem de repede preferatul locuitorilor din cartierele învecinate. De asemenea, au fost reabilitate Parcul Mitropoliei și Piața Revoluției (aceasta din urmă tot o zonă de relaxare, cu destul de multă verdeață). O altă veste bună este că se lucrează la un nou Parc, în zona Complexului Turistic de Natație.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!