Parada medievală, cel mai atractiv moment al zilei a doua la Festivalul Medieval Dracula Târgoviște

Publicitate

A doua zi și ultima a Festivalului Medieval Dracula de la Târgoviște a fost una plină. De dimineața până seara, taberele medievale de negustori și meșteșugari, dar și atelierele tematice de mânuirea sabiei și tras cu arcul i-au încântat pe cei care au ales să petreacă ziua la Curtea Domnească.

Trupele Anacronism Sibiu și Paladinii de Terra Medieș au făcut din nou spectacol lângă Turnul Chindiei și au readus la viață imaginea medievală a fostei Cetăți de Scaun.

Au putut fi admirate expoziții de arme ale vremii, ulcioare și vase decorative.

Copiii au aplaudat și s-au distrat împreună cu actorii Teatrului Municipal Tony Bulandra și cu artiștii pe picioroange ai Trupei Anacronism.

Cei mari, pasionați de istorie și de timpurile medievale, au urmărit un concert de muzică vocal-instrumentală cu tematică specifică Evului Mediu, susținut de formația Nomen Est Omen, dar și un spectaculos dans cu pânze și acrobații al trupei Anacronism Sibiu.

Din nou, dansurile medievale, cavalerii și domnițele au ”colorat” atmosfera de festival de la Târgoviște.

De departe, unul dintre cele mai atractive momente ale ultimei zile de festival a fost Parada medievală ”Solie la Turnul Cetății” care – însoțită de muzică specifică Evului Mediu, dar și de artiști stradali – a străbătut orașul pe traseul: Bdul Regele Carol I (Teatrul Tony Bulandra) – Bdul Mircea cel Bătrân – Calea Domnească – Complexul Muzeal ”Curtea Domnească”, unde a avut loc un moment simbolic – înmânarea soliei.

Seara a fost dedicată muzicii medievale – cu spectacole susținute de formațiile Huniadi Cantores și Cimpoierii de Transilvania.

De la ora 21, spectacolul istoric ”Vlad Țepeș – răzbunarea”, produs de Goldstone Film, a adus la Curtea Domnească nu numai cascadori, ci și o demonstrație de dresură cai.

A șasea ediție a Festivalului Medieval Dracula s-a încheiat în noapte, cu un spectacol cu foc, susținut de aceiași talentați artiști ai trupei Piro.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!