Pandemia a întors dâmbovițenii către carte. Peste 12.000 de cititori, din care 3.000 noi la Biblioteca Județeană Dâmbovița

Publicitate

Trei mii de cititori noi la Bibilioteca Județeană ”I.H. Rădulescu” Dâmbovița, o cifră fără precedent, înregistrată în 2021, an marcat de pandemia de COVID-19!

Un bilanț al activității instituției de cultură dâmbovițene a arătat că anul trecut 12.189 de persoane au frecventat biblioteca, în condițiile în care personalul își propusese un target de 9000 de persoane.

Îmbucurător este că 3000 dintre aceștia au ”redescoperit” bucuria și liniștea cititului, într-un an marcat de distanțare socială și restricții sanitare, unele dintre cele mai severe.

„Pandemia a întors publicul către carte. În anul 2021 am stat cel mai bine la totalul utilizatorilor activi, adică persoane care frecventează biblioteca. Am avut nu mai puțin 12.189. Se pare că pandemia a întors publicul către carte, către activitățile tradiționale și am observat acest lucru și la cerința de lectură. Oamenii s-au întors către lecturile clasice, nu au mai fost cerințe spre anumite trenduri, așa cum se întâmpla deseori în rândul adolescenților. Am cerut o situație de la centrul de împrumut de la adulți, dar și de la copii, am observat că s-au îndreptat mai mult spre literatura clasică. Un alt detaliu important este că un sfert dintre cei peste 12.000 de utilizatori sunt cititori noi, care n-au mai avut până acum permis la bibliotecă. Vorbim de aproximativ 3.000 de persoane”, a precizat Agnes Erich, directorul Bibliotecii Județene Dâmbovița.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!