Pandemia, bucuria elevilor! Ministrul Educației anunță schimbări majore la școala online. Tezele ar putea fi eliminate în anul școlar 2020-2021

Publicitate

Pandemia de coronavirus reprezintă bucuria elevilor! O bucurie care în viitorul apropiat va costa enorm! După ce peste 2 000 de școli din țară au trecut la sistemul digital de predare din cauza COVID-19, se ia în calcul renunțarea la teze pentru anul școlar 2020-2021.

Ministrul  Educației, Monica Anisie, a vorbit, vineri, la PRO TV, despre faptul că se pregătește un ordin care prevede normele de desfășurare a orelor online. Acest ordin prevede reducerea drastică a materiei, adaptarea programei pentru predarea digitală, scurtarea orarului pentru elevi astfel încât să nu mai petrească multe ore în fața calculatorului, dar și predarea multidisciplinară.

Modaliatatea de predare online se va schimba substanțial și se ia în calcul și renunțarea la teze pentru anul în curs, iar olimpiadele s-ar putea desfășura online.

“Vom lua măsurile care se impun în funcție de situația creată, etapă de etapă. Dacă va fi necesar, vom lua măsuri. Exact cum am făcut și în primăvară, când am luat decizia de a elimina tezele pentru că nu există posibilitatea de a susține aceste examene”, a precizat Monica Anisie.

De la o zi la alta, școala românească de degradează tot mai mult, iar gradul de analfabetizare va crește neîncetat în rândul școlarilor.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!