Ortopedia de la Spitalul Județean Târgoviște, echipată, modernizată și gândită cu circuit independent. Aici sunt internați pacienții din focarul de la Răcari

Publicitate

Cele 41 de cazuri confirmate de COVID-19, provenite de la Centrul de asistență medico-socială de la Ghergani din orașul Răcari, vor fi tratate la Târgoviște, și nu la Pucioasa, cum s-a crezut inițial.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, alături de conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, au decis că persoanele în cauză vor fi internate în secția Ortopedie, transformată în răgazul de timp avut la dispoziție de medici, într-o adevărată unitate de primire a acestui tip de bolnavi.

”Secția a fost gândită ca un fel de spital independent, cu trei zone/circuite (zona verde, zona galbenă și zona roșie) care întrunesc toate normele de #protecție și igienă pentru personalul medical.

Organizat pe două etaje, pavilionul a fost modernizat și este dotat cu 36 de paturi, din care 6 sunt dispuse în două saloane de terapie intensivă.

În plus, există și panouri de comandă și control care permit personalului medical să supravegheze și să asiste pacienții, la cele mai înalte standarde de siguranță.

S-a muncit foarte mult pentru ca această secție să arate ca acum și să aibă un circuit special care să protejeze medicii și care să asigure și cele mai bune condiții pentru pacienți.

Felicitări și tot respectul pentru personalul medical care se află în această luptă!”, a declarat șeful CJD care a mulțumit  încă o dată tuturor celor care au făcut donații către spitalul târgoviștean. Sprijinul lor se vede acum și contează enorm.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!