Ordinul privind obligativitatea măștii a fost publicat în Monitorul Oficial. Care sunt excepțiile

Publicitate

Alexandra Orțan 

Ordinul privind obligativitatea purtării măştii și controlul temperaturii a fost publicat în Monitorul Oficial

Purtatul măștii și termoscanarea devin obligatorii, începând de astăzi. Ordinul a fost publicat vineri seara, în Monitorul Oficial.

Cei care nu vor respecta noile măsuri vor fi sancționați. Potrivit ordinului comun, sunt exceptați de la obligativitatea purtării măştii copiii care nu au împlinit 5 ani, persoanele singure în birou, cele cu probleme de respiraţie, cele care desfăşoară activităţi fizice intense sau au condiţii de muncă solicitante, prezentatorii TV şi invitaţii, cu condiția să stea la o distanță de cel puțin 3 metri, arată realitatea.net.

Același document prevede că pe durata stării de alertă se instituie ”obligativitatea instituţiior publice, operatorilor economici şi profesioniştilor de a organiza activitatea astfel încât să se asigure la intrarea în sediu efectuarea triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor”.

Cât despre vorbitul în public, vorbitorii pot renunța la mască dacă se află la o distanță mai mare de trei metri de auditoriu (așa cum era și în varianta inițială), dar în public nu trebuie să fie mai mult de 18 persoane.

De asemenea, elevii și studenții sunt obligați să poarte măști de

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!