Ordin de la Ministerul Educației și Ministerul Sănătății: cum se vor ține cursurile la școală în perioada de pregătire din iunie

Publicitate

Alexandra Orțan

Ministerul Educației și Cercetării, împreună cu Ministerul Sănătății au prezentat, miercuri, ordinul comun ce prevede o serie de măsuri care previn răspândirea virusului. Aceste măsuri au rolul de a asigura desfășurarea în condiții de siguranță a examenelor de Bacalaureat și Evaluare Națională.

Conform noilor măsuri, conducerile unităților de învățământ au obligația de a implementa acțiuni care să asigure siguranța elevilor. “Art.7. Conducerile unităților de învățământ răspund de implementarea acțiunilor de prevenire și combatere a infectării cu SARS CoV 2 și de organizarea și desfășurarea activităților, pe baza unui program, în conformitate cu legislația în vigoare.”

Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ preuniversitar sunt nevoite să elaboreze și să aprobe o procedură proprie, în termen de 5 zile de la publicarea prezentului ordin. De asemenea, unitățile de învățământ pot lua o serie de măsuri suplimentare pentru prevenirea infectării cu COVID-19, în colaborare cu autoritățile publice locale, potrivit ordinului comun.

O altă precizare este respectarea măsurilor de distanțare fizică dintre elevi și a măsurilor igienico-sanitare.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!