Orașul Târgoviște, pregătit de iarnă cu zeci de utilaje, stocuri de materiale și oameni. De azi, cod galben de vreme rea

Publicitate

În această dimineață, primarul municipiului Târgoviște a făcut o verificare în teren a mijloacelor materiale și a resurselor umane pe care administrația locală le are la dispoziție în vederea derulării activității de deszăpezire.

”Aproximativ 60 de utilaje proprii ale Direcției de Salubritate, peste 250 de oameni, stocuri suficiente de nisip, sare, clorură de calciu și carburant, reprezintă argumente solide pentru a concluziona că suntem pregătiți pentru a face față provocărilor specifice anotimpului rece.  Acestora, li se adaugă și cei aproximativ 50 de voluntari mobilizați prin Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, precum și utilajul pentru topit zăpada, intrat acum 2 ani în dotarea Primăriei Târgoviște. Totodată, toți beneficiarii de ajutor social vor fi angrenați în activitatea de deszăpezire”, a  declarat astăzi edilul municipiului, Cristian Stan.

Meteorologii au emis astăzi o avertizare cod  galben, valabil în intervalul 9 decembrie, ora 17:00 – 11 decembrie, ora 15:00, valabil în 14 județe, inclusiv în Dâmbovița.

Zone și fenomene vizate: Carpații Meridionali și de Curbură: ninsori abundente, strat consistent de zăpadă, intensificări ale vântului și viscol în special la altitudini mari; în sudul Banatului, nordul Olteniei și al Munteniei, sud-estul Moldovei: ploi însemnate cantitativ.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!