Ora pământului în inima Bucegilor, la Hotel Peștera: Când luminile se sting, se aprind felinarele și focul de tabără

Publicitate

Ora pământului în inima Bucegilor, la Hotel Peștera. Cel mai mare eveniment de mediu din istorie, ajuns la a 18-a ediție la nivel mondial, va fi și anul acesta inedit marcat la Hotelul Peștera din Bucegi.

Toți cei care vor alege să fie sâmbătă, 23 martie, oaspeții hotelului montan de 4 stele se vor bucura de surprizele pregătite de gazde pentru ora în care luminile se vor stinge pentru a proteja natura.

În mijlocul munților, într-un loc ferit de haosul urban, mai aproape de stele și de Sfinx, se vor stinge luminile, dar se vor aprinde lumânările și felinarele create de cei mai mici dintre oaspeți.

„Fiindcă suntem conștienți de impactul pe care-l avem asupra mediului înconjurător și pentru că ne dorim ca acesta să se reducă într-un mod vizibil și considerabil, an de an marcăm Ora Pământului printr-un gest pe cât de mic, pe atât de important. Când luminile se sting, nu doar facem economie, dar contribuim la sănătatea planetei! Ne-am alăturat acestei inițiative globale fiindcă ne dorim să contribuim și noi la eforturile împotriva încălzirii globale, convinși că și noi putem combate schimbările climatice”, arată reprezentanții Hotelului.

Anul acesta, în cele 60 de minute dedicate planetei, oaspeții vor fi invitați să-și spună povești la lumina felinarelor realizate de cei mici la atelierul creativ. Și materialele pentru acestea vor fi tot din recondiționări, iar borcanele goale din marea cămară a hotelului vor fi reutilizate și li se va da o cu totul altă „viață”, astfel fiind redusă și cantitatea de deșeuri de sticlă.

Dacă vremea va permite, va fi organizat un foc de tabără în Parcul lui Andrei, cu nelipsitele bezele.

Merită amintit că Peștera este pe harta hotelurilor eco-friendly de mai mulți ani, iar strategia sa ecologică este una dintre cele mai recunoscute în HoReCa.

Hotelul are panouri fotovoltaice și beneficiază de stații de încărcare pentru mașinile electrice.

Aparatul de compost contribuie la diminuarea risipei și folosirea deșeurilor alimentare și vegetale în mod sustenabil.

Chiar și pentru distracție, există patinoarul ecologic, ce poate fi utilizat întregul an, indiferent de anotimp, cu suprafață sintetică ce imită gheața naturală, un patinoar care, pentru funcționare, nu necesită o sursă continuă de energie electrică ori apă.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!