Operațiune de amploare a polițiștilor: 218 percheziții în București și 28 de județe, printre care și Dâmbovița, într-o anchetă ce vizează o firmă cu activitate în domeniul protecției la incendiu

Publicitate

Percheziții astăzi în București și 28 de județe, printre care și Dâmbovița!

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Mureş efectuează 218 percheziţii domiciliare, în Bucureşti şi în 28 de judeţe, la persoane bănuite de înşelăciune, evaziune fiscală, spălare a banilor, complicitate la spălare a banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției Române, din cercetări a reieşit că o societate comercială din Bucureşti, având ca obiect principal de activitate “activităţi de luptă împotriva incendiilor şi de prevenire a acestora”, începând din 2019, ar fi avut acces la numeroase contracte cu instituţii publice şi private de interes naţional.

În baza contractelor, ar fi avut obligaţia să presteze servicii de mentenanţă (verificare, încărcare, reparare) a echipamentelor de protecţie (extinctoare, hidranţi), iar aceste servicii s-ar fi realizat fără verificarea efectivă a bunei funcţionări, astfel s-ar fi înlocuit sigilii, etichete de conformitate şi de valabilitate – mai spune sursa citată.

”Gravitatea este dată de amploarea actelor materiale care vizau inclusiv spitale, şcoli, unităţi militare, penitenciare, sedii ale unor instituţii publice, staţii de alimentare cu carburant, companii de transport public, companii de transport aeriene, companii de producere a energiei termice, electrice şi nucleare, combinat chimic etc.”, se arată în comunicatul IGPR.

Beneficiarii s-ar fi aflat în eroare cu privire la funcţionalitatea şi calitatea echipamentelor de stingere a incendiilor, fapt pentru care ar fi achitat sume considerabile pentru aceste servicii.

De  asemenea, polițiștii arată că, pentru maximizarea profitului şi evitarea taxelor datorate bugetului consolidat al statului, societatea, prin administratorul său, nu ar fi înregistrat totalitatea veniturilor realizate: ”Gradul de periculozitate al faptelor comise este foarte ridicat prin crearea unei stări de pericol cu privire la viaţa, sănătatea, şi integritatea persoanelor, cât şi cu privire la patrimoniul acestora”, precizează IGPR.

Acţiunea se desfăşoară sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş şi are loc în Bucureşti, Mureş, Arad, Alba, Argeş, Bacău, Braşov, Buzău, Bistriţa-Năsăud, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Hunedoara, Galaţi, Giurgiu, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Olt, Prahova, Satu-Mare, Sălaj, Suceava, Timiş, Teleorman şi Vâlcea.

Suportul este asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

La activităţi participă luptători ai Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale şi lucrători din cadrul DGA Mureş.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!