OMS anunță că pandemia s-ar putea încheia în 2022 cu o singură condiție. Care sunt recomandările reprezentanților OMS

Publicitate

Reprezentanții OMS au transmis că pandemia s-ar putea încheia în 2022 cu o singură condiție, și anume aceea de a crește în continuare rata de vaccinare a fiecărei țări. Până în acest moment au fost administrate peste 8 milioane de doze de vaccin, scrie Observatorulph.ro.

Reprezentanții au mai transmis că inegalitatea ratelor de vaccinare din unele părți ale lumii a permis pandemiei de COVID-19 să dureze mai mult decât ar trebui. De asemenea, directorul executiv al Programului pentru situaţii de urgenţă al OMS, Mike Ryan, a declarat că deși partea cea mai grea a pandemiei a trecut, nu vom scăpa prea repede sau poate chiar deloc de acest virus.

În privința tulpinii Omicron, acesta spune că este prea devreme pentru a spune dacă este sau nu o tulpină agresivă. Cu toate acestea, transmisibilitatea este mai mare, fiind atins un record de 1.045.000 noi cazuri zilnice de Covid-19 înregistrat în această perioadă, fiind o creştere cu 46% faţă de săptămâna precedentă, scrie Observatorulph.ro.

Ultimul record a fost de 817.000 de cazuri de Covid-19 pe zi, înregistrat înaintea valului actual, în perioada 23-29 aprilie 2021. Din cauza acestor creșteri masive de cazuri, foarte multe țări din Europa au decis deja înăsprirea regulilor împotriva transmiterii virusului, chiar dacă foarte multe măsuri nu sunt pe placul oamenilor.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!