Om de afaceri din Arad, decedat în urma exploziei propriului autoturism. SRI se implică în anchetă și exclude varianta unui atentat terorist

Publicitate

Caz deosebit pe masa anchetatorilor români!

O maşină a explodat sâmbătă dimineaţă în cartierul Aurel Vlaicu din minicipiul Arad. În maşină se afla un om de afaceri cunoscut local, Ioan Crișan (66 de ani), care a decedat.

Autoturismul marca Mercedes a explodat imediat după ce s-a pus în mişcare, iar explozia a fost atât de puternică, încât a avariat mai multe autoturisme din parcare.

La fața locului au ajuns polițiștii și pompierii, care au început deja ancheta și audierea persoanelor care locuiesc în zonă.

Potrivit presei locale, citate de Pro Tv, cu aproximativ zece minute înainte de explozie, Ioan Crișan a fost văzut la un Snackbar din apropiere, unde a băut o cafea, iar când a plecat din parcare, mașina a explodat.

O echipă de anchetatori de la Bucureşti a plecat spre Arad, cu un elicopter, pentru a prelua cercetările în acest caz.

Serviciul Român de Informaţii realizează, împreună cu specialiştii Institutului Naţional de Criminalistică, expertiza pirotehnică în urma exploziei de la Arad, iar primele cercetări demarate exclud ipoteza unui atentat terorist.

”SRI participă la ancheta desfăşurată de Poliţia Română şi, împreună cu specialiştii de la Institutul Naţional de Criminalistică, se realizează expertiza pirotehnică. Au fost prelevate probe care urmează a fi analizate în laborator pentru a se stabili ce tip de substanţe au fost folosite şi au facilitat aprinderea. Primele cercetări demarate de SRI exclud ipoteza unui atentat terorist”, se arată într-un comunicat al SRI.

Fostul premier, actual președinte al PNL și al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a precizat, legat de incidentul grav de la Arad, că România a fost ferită de atentate, este o ţară sigură şi există instituţii care veghează la apărarea vieţii şi siguranţei cetăţenilor.

Potrivit Hotnews, ”Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situată la câţiva kilometri de Arad. Ferma are 22 de bazine alimentate cu apă termală provenită dintr-un foraj adânc de 900 de metri, iar o parte dintre acestea sunt populate de zeci de tone de peşte”, iar omul de afaceri adusese la fermă și câțiva crocodili, intenționând să amenajeze pe viitor o fermă pentru carne de crocodil, foarte căutată în țările vestice, unde de altfel Ioan Crișan exporta și somnul african.

De asemenea, potrivit aceleiași surse, Ioan Crișan este tatăl Laurei Bîlcea, fosta soție a deputatului Sergiu Bîlcea.

(Surse FOTO: ISU Arad, Arad Online)

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!