“Oamenii ajută oameni”, campanie umanitară la Târgoviște pentru refugiații din Ucraina. ”Tragedia acestor oameni este aici, lângă noi. Și nu mai putem doar să privim”

Publicitate

Românii, alături de poporul ucrainean și de ucrainenii care se refugiază din calea războiului!

Alături de zeci de orașe din țară, Târgoviștea întinde o mână de ajutor năpăstuiților care a trebuit să-și părăsească locuințele, țara, unii chiar familiile pentru a fugi de focul și urgia invaziei ruse!

Vămile din nordul României sunt pline de refugiați, femei, copii, bătrâni, disperați, speriați, cutremurați de cele ce li se întâmplă de trei zile încoace.

”De două nopți mi se derulează prin fața ochilor imaginea neverosimilă a cozilor kilometrice de la granițele României. Mame disperate cu copii în brațe, care-și abandonează mașinile, epuizate după zeci de ore de așteptare în vamă, și pleacă pe jos. Vin în România fără să privească în spate. Căci «în spate» e oribil. E război, cel mai urât cuvânt din lume.

Am privit de multe ori dramele prin distanțarea oferită de ecranul televizorului. Acum, tragedia acestor oameni este aici, lângă noi. Și nu mai putem doar să privim”, a declarat primarul municipiului, Cristian Stan.

Astfel, Primăria Târgoviște împreună cu reprezentanții Crucii Roșii, filiala Dâmbovița, a decis să organizeze și la Târgoviște campania umanitară: „OAMENII ajută OAMENI”, pentru a veni în sprijinul refugiaților din Ucraina.

În acest sens este amplasat un cort în Piața Tricolorului, lângă Consiliul Județean, orar de funcționare 10.00-14.00, unde sunt acceptate donații: alimente neperisabile, ambalate; produse de igienă personală; pături, lenjerii;

Pot fi donați și bani, accesând site-ul https://crucearosie.ro/.

Donațiile pot fi făcute și la sediul Crucii Roșii, filiala Dâmbovița, din Târgoviște, strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 1.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!