O târgovișteancă a câștigat premiul „Tortul anului 2024”! Cum arată cel mai gustos și frumos tort

Publicitate

A debutat cea de-a cincea ediție a celui mai mare Târg de panificație, cofetărie și alimentație publică, GastroPan, unde profesioniștii din aceste domenii se întrec în a-și arăta măiestria în arta culinară.

Evenimentul se va încheia duminică, 17 martie, acesta fiind găzduit de Centrul Lux Divina din Brașov, devenit în aceste trei zile „epicentrul inovației și excelenței în panificație, cofetărie și HoReCa. Cu cele trei săli expoziționale (Dacia, Lux Divina, Parc), spații outdoor și zona dedicată Concursurilor GastroPan, deschise publicului larg, evenimentul promite să ofere o experiență captivantă și informativă tuturor pasionaților de gătit”, se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor.

Anul acesta, expozanții aduc atât soluții consacrate din portofoliul lor, cât și idei noi care promit să devină catalizatori pentru profitabilitatea brutăriilor, cofetăriilor, patiseriilor, gelateriilor, pizzeriilor, barurilor, cafenelelor, hotelurilor sau restaurantelor.

Cu peste 100 de furnizori internaționali de renume, prezenți direct sau prin intermediul distribuitorilor locali, GastroPan aduce și cea mai amplă diversitate de soluții și tehnologii din industrie. Expoziția servește ca un barometru al tendințelor de afaceri care vor influența industria în anul 2024, identificând direcțiile cheie pentru dezvoltare și inovație în domeniul specificat.

O secțiune mult așteptată a Târgului este cea în care brutari, cofetari și bucătari pricepuți își etalează talentul, așadar concursurile GastroPan sunt printre cele mai urmărite și apreciate momente.

Joi, la secțiunea Cofetărie, concurenții au expus cele mai reușite torturi cu materii prime tradiționale românești, cu toții încercând să obțină cel mai râvnit premiu al zilei – „Tortul Anului 2024”.

Din Târgoviște, la această competiție „dulce” au participat Gabriela  Mirică și Camelia, de la Cofetăria Alex de pe Centrul Vechi.

Ambele au urcat pe podium: Gabriela Mirică a obținut Premiul I Tortul anului 2024 cu „Rodul vieții”, iar Camelia – mențiune pentru tortul „Belșug cu miere și nuci”.

„Cele două torturi au fost pregătite cu ingrediente românești, pline de savoare și prospețime. Mere, cidru și mentă sau cireșe negre, miere și nuci; câteva arome pe care vi le dezvăluim. Și asta nu e tot. Gabriela, alături de colegul nostru Sebastian, va participa și la secțiunea de patiserie: «Produsul de patiserie al anului». Vă mulțumim că ați reprezentat Cofetăria Alex şi vă felicităm pentru reuşită”, a fost mesajul online transmis de colegii târgovișteni ai concurenților.

Cu eforturile, imaginația și pasiunea încununate de succes, Gabriela Petcu a declarat: „Mândră de mine! Binecuvântată că am alături de mine oameni frumoși, iubitori, care mi-au acordat maximul de încredere și susținere,  oameni alături de care eu am evoluat,  m-am înălțat, am crescut, m-am dezvoltat”.

Felicitări, Gabriela! Felicitări, tuturor!

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!