O țară din Uniunea Europeană suspendă temporar vaccinarea cu serul Johnson &Johnson, după ce mai multe persoane au decedat ca urmare a formării cheagurilor de sânge!

Publicitate

Slovenia suspendă temporar vaccinarea cu serul Johnson & Johnson, după ce mai mult persoane au dezvoltat cheaguri de sânge. Ultimul caz este al unei tinere în vârstă de 20 de ani, care a dezvoltat o hemoragie cerebrală cauzată de distrugerea autoimună a trombocitelor, o complicaţie rară indusă de vaccin, scrie Alephnews.ro.

„Suspendarea temporară a vaccinărilor cu Janssen, în vigoare în prezent, va deveni permanentă”, a declarat ministrul sănătăţii, Janez Poklukar, potrivit sursei citate.

De asemenea, tot în Slovenia, acum aproximativ o lună, un deputat a decedat, suferind de aceleași probleme medicale. Se pare că serul Johnson & Johnson folosește aceeași tehnologie a „vectorului viral” ca cel al serului AstraZeneca, suspendat în majoritatea țărilor, din cauza apariției mai multor cazuri de tromboză pe fondul cheagurilor de sânge.

Slovenia urmează să introducă de vineri vaccinarea obligatorie în administraţia publică. În acest moment, doar 47% dintre adulţii sloveni au fost vaccinaţi, ceea ce reprezintă o rată de protecţie mult mai mică decât media UE de 64%, scrie Alephnews.ro.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!