O țară din Uniunea Europeană a introdus vaccinarea obligatorie pentru cei de peste 50 de ani

Publicitate

Pandemia aduce reguli tot mai stricte în Italia! Începând de astăzi, toți italienii în vârstă de peste 50 de ani sunt obligați să se vaccineze împotriva virusului SARS-CoV-2, conform unei noi legi care a intrat în vigoare.

Cei care nu s-au vaccinat încă au primit o perioadă de grație până la sfârșitul lunii ianuarie pentru a efectua acest lucru. În schimb, de la 1 februarie, toți cei care nu sunt imunizați sau care nu au primit a doua doua doză sau o injecție de rapel, deși au avut ocazia să o facă, vor fi amendați cu 100 de euro.

Măsura va rămâne în vigoare până la 15 iunie şi se aplică tuturor rezidenţilor cu vârsta de peste 50 de ani, inclusiv cetăţenilor străini.

Începând cu 15 februarie, cei din această categorie de vârstă vor trebui, de asemenea, să prezinte la locul de muncă dovada vaccinării sau a trecerii prin boală şi, dacă nu pot face acest lucru, vor fi obligaţi să lucreze la distanţă. Angajaţii sub 50 de ani pot să prezinte şi un test cu rezultat negativ. Cei care încalcă măsurile riscă amenzi între 600 şi 1.500 de euro.

Introducerea vaccinării obligatorii pentru persoanele în vârstă a stârnit reacţii mixte în ţară.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!