O țară din Europa renunță definitiv la certificatul verde! Restul restricțiilor vor fi ridicate începând din luna martie

Publicitate

Guvernul din Cehia a anunțat renunțarea definitivă la certificatul verde care era necesar pentru intrarea în restaurante sau pentru participarea la evenimente. Vestea bucură toți angajații acest sector, având în vedere că hotelurile și restaurantele au fost foarte afectate de valurile pandemiei.

Considerând că valul Omicron a trecut, autoritățile din Cehia au început relaxarea restricțiilor, pe modelul altor state din Europa care renunță rând pe rând la regulile stricte de până acum.

Această țară de 10,7 milioane de locuitori a înregistrat unul dintre cele mai mari bilanțuri de decese pe cap de locuitor din lume, cu 37.660 de victime până în prezent. Infecțiile zilnice au atins un vârf de 57.232 pe 1 februarie, scăzând miercuri la 29.059, scrie realitatea.net. 

Dintre măsurile care se mențin se numără obligativitatea purtării măștii de protecție la interior și în mijloacele de transport în comun, precum și limitarea accesului spectatorilor la evenimentele culturale și sportive. Autoritățile din Cehia au anunțat că testarea regulată obligatorie în școli, dar și la locurile de muncă se va încheia pe 18 februarie, scrie sursa citată.

De asemenea, premierul Petr Fiala susține că majoritatea restricțiilor rămase vor fi ridicate începând cu luna martie.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!