O speranţă a înotului dâmboviţean! Andreea Olteanu a cucerit trei medalii la Cupa Someş. “Este un copil muncitor, conștiincios și luptător”

Publicitate

Ionuț Parghel
Andreea Olteanu, o speranță a înotului dâmbovițean, s-a remarcat din plin la Cupa Someș. La cea de-a treia ediție a competiției, găzduită de bazinul didactic din orașul Beclean, înotătoarea târgovișteană s-a comportat la înălțime și a urcat de mai multe ori pe podiumul de premiere.

Legitimată la CS Contratimp – secția Târgoviște, eleva lui Octavian Postoloche a obținut la Beclean numai puțin de trei medalii de bronz, în probele de 100 m liber, 100 m spate și 100 m bras pentru juniori, grupa 2004 – 2005. Cupa Someș a reprezentat pentru Andreea prima competiție oficială la care a luat parte, după ce s-a apucat de înot la începutul acestui an.

Octavian Postolache: “Peste cinci-șase ani se poate vorbi de performanțe în dreptul ei

Cel care a descoperit-o este încrezător că talentata înotătoare târgovișteană poate face performanță în următorii ani. “A avut parte de un început promițător, dar și de un context favorabil. Cupa Someș nu a fost un concurs foarte tare, dar ea arătat că dispune de un potențial mare. A început de puțin timp înotul și această Cupă a fost prima la care a luat parte. Pentru rezultate palpabile are nevoie de încă patru ani de muncă asiduă. Pentru un concurs la care au luat parte sportivi de la 14-15 cluburi din țară rezultatele obținute de ea sunt unele promițătoare și dătătoare de speranță. Este o sportivă de perspectivă, tocmai din acest punct de vedere am selectat-o. Este un copil muncitor, corect , conștiincios și luptător. Ea de aproape un an de zile face naveta la Câmpina pentru antrenamente. Următorii doi ani vor fi foarte grei pentru ea. Ne dorim ca Andreea să participe și la Campionatul Național de juniori, programat peste o lună. Așteptările mele sunt ca ea să poată face un barem, unde nu va fi foarte greu, dar nici foarte ușor. Dacă va reuși să facă un barem la o probă sau două acesta va fi impulsul. Șansa de la Cupa Someșului trebuie să o motiveze foarte mult de acum înainte. Așa cum se știe, performanța cere numeroase sacrificii. Peste cinci-șase ani se poate vorbi de  performanțe în dreptul ei”, ne-a declarat Octavian Postolache.  Un alt înotător dâmbovițean care a mai luat parte la Cupa Someș a fost David Tudor.

Bianca Văduva a cucerit Cupa Someș

CS Contratimp a fost reprezentat la Cupa Someș de șase sportivi: Andreea Olteanu, David Tudor, Ioana Nicolaescu, Claudiu Pavel, Eduardo Postolache și Bianca Văduva. La capătul întrecerii de la Beclean, sportivii antrenați de Octavian Postolache au intrat în posesia a 17 medalii, dintre care patru de aur, patru de argint și nouă de bronz. Mai mult de atât, la categoria open, Bianca Văduva a intrat în posesia Cupei Someș, pentru cea mai bună performanță feminină, după ce și-a adjudecat pe durata întrecerii trei medalii de aur, două de argint și una de bronz. Pe de altă parte, un alt dâmbovițean de la CS Contratimp, Cristian Neacșu a fost prezent în ultimul week-end la Cupa de Toamnă, desfășurată la Izorani. Întrecerea de la Izvorani a reprezentat pentru Neacșu ultimul test de verificare înainte de participarea la Campionatul Național pentru cadeți, programat în luna decembrie la Pitești.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!

LASĂ-NE UN COMENTARIU

Scrie comentariul tău
Introdu numele