O singură medie de 10 în Dâmbovița la Evaluarea Națională, înainte de contestații! De la ce unitate școlară provine elevul cu media maximă

Publicitate

Ministerul Educației a publicat rezultatele la Evaluarea Națională! Înainte de contestații, o treime dintre elevii de clasa a VIII-a au obținut note sub 5 la Matematică, iar mediile de 10 sunt de aproape 7 ori mai puține față de anul trecut.

Procentul mediilor peste 5 la Evaluarea Națională 2024 este cel mai slab din ultimii patru ani.

Anul acesta au participat la Evaluarea Națională 152.903 absolvenți ai clasei a VIII-a dintr-un total de 160.467 de înscriși pentru a susține examenul. Dintre cei care au susținut examenul, 113.708 au obținut medii mai mari sau egale cu 5.

65 de absolvenți de gimnaziu au încheiat examenul cu media 10, față de 429 (anul trecut) și 221 (în anul 2022), iar în Dâmbovița un singur elev a obținut media 10, elev ce provine de la CN „Ienăchiță Văcărescu” Târgoviște.

Ministerul Educației a publicat notele și mediile la Evaluarea Națională 2024 pe site-ul evaluare.edu.ro.

Notele elevilor la Evaluarea Națională 2023 au fost anonimizate, fiecare elev care a absolvit clasa a VIII-a urmând să introducă codul primit de la școală, pentru a vedea notele pe care le-a obținut la examene.

Elevii nemulțumiți de rezultate vor putea depune contestații la centrele de examen sau le pot trimite electronic în zilele 3 iulie, între orele 16 – 19 și 4 iulie 2024 (ora 08:00 – ora 12:00).

Rezultate finale la Evaluarea Națională, după contestații, se vor ști pe 9 iulie 2024, dată după care urmează înscrierea pentru admiterea la liceu, pe 11 iulie, urmând ca repartizarea computerizată să aibă loc pe 24 iulie.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, este media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele din cadrul Evaluării Naționale.

Rezultatele din județul Dâmbovița, ordonate pe medii în ordine descrescătoare și pe școala de proveniență a candidatului, se pot vedea la următorul link: http://evaluare.edu.ro/Evaluare/CandFromJudIAD.aspx?Jud=17&Poz=0&PageN=1

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!