O profesoară din Oradea a murit după vaccinare. A intrat în comă la câteva ore după rapel

O profesoară de fizică din municipiul Oradea a murit la trei zile după ce a făcut cea de-a doua doză cu vaccinul Moderna. Femeia a intrat în comă acasă după ce în urmă cu câteva zile acuza o stare de frig și crize de fiere.

Profesoara a ajuns la UPU, luni seara, în stare de inconștiență, în jurul orei 21.30, cu midriază fixă bilaterală, într-o stare generală profund alterată, potrivit stiripesurse.ro.

„Se plângea, după prima doză de vaccin, că îi este frig. Un cadru medical a spus că este posibil ca organismul să se fi luptat. Nu erau frisoane, ci senzații de frig. Înainte de rapel, în ultimele două săptămâni, a avut mai multe dureri, le-am pus pe seama unei crize de fiere.

În dimineața rapelului nu s-a simțit bine, dar în cursul zilei a putut mânca, a mers la rapel și le-a spus medicilor, iar aceștia au considerat că poate face vaccinul. Și eu am făcut tot Moderna”, a spus soțul profesoarei, la Antena 3.

De asemenea, directorul Spitalului Județean din Oradea a transmis că diagnosticul inițial al femeii a fost o intoxicație cu substanță necunoscută.

“Diagnosticul prezumptiv a fost intoxicație cu substanță necunoscută. Dar nu se poate face o legătură între cele două aspecte. Este puțin probabil să aibă o legătură cu un vaccin. Examenul necroptic va susține sau va infirma diagnosticul de internare. Într-o astfel de situație, în principiu trebuie făcută o autopsie medici-legală”, a transmis dr. Adrian Traian Dușe, directorul Spitalului Județean, conform stiripesurse.ro.

Pentru moment nu a fost identificată vreo legătură între moartea femeii și vaccin.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!