O parte dintre români vor plăti două facturi la energie electrică înainte de Crăciun. Vezi explicațiile vicepreședintelui ANRE

Publicitate

Mai mulți români se vor trezi în luna decembrie cu două facturi la energie electrică, cu termenul de plată în jurul sărbătorii de Crăciun. Acest lucru a fost menționat de vicepreședintele ANRE, Zoltan Nagy-Bege, care a explicat întreaga situație.

Acesta explică că situația de față a apărut ca urmare a unei întârzieri de elaborare a aplicării legii compensarea a facturilor la energie electrica şi gaze.

„La sfârşitul lui octombrie s-a aprobat în Parlament acea OUG 118 care s-a dat de către guvern pentru compensarea facturilor la energie electrica şi gaze. S-a completat în Parlament şi s-a dispus şi plafonarea.

Deşi legea prevedea termen de 15 zile în care trebuia să se elaboreze normele de aplicare a acestei legi, acest lucru încă nu s-a întâmplat. N-avem încă norme, suntem în 24 noiembrie, şi în lipsa normelor furnizorii nu ştiu cum să factureze şi cum să aplice această lege şi unii au preferat în loc să factureze la valoarea normală prevăzută din contract încălcând legea au preferat să amâne emiterea facturilor.

Sper că cel târziu săptămâna viitoare aceste norme să apară.

Problema e că ar trebui să se aştepte aceşti clienţi cărora nu le-a venit factură că în decembrie să primească chiar două facturi. Într-o săptămână – două să vină două facturi că să recupereze acest decalaj din cauza amânării emiterii facturilor”, a declarat Zoltan Nagy, potrivit Ziarulunirea.ro.

De asemenea, vicepreședintele ANRE a fost întrebat dacă furnizorii au anunțat clienții în legătură cu aceste probleme. El spune că doar cei care își respectă consumatorii au anunțat fie pe site, fie în presă, iar restul vor fi sancționați dacă va exista bază legală, potrivit sursei citate.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!