O nouă veste excelentă pentru municipiul Târgoviște! 64 de străzi și 55 de parcări vor beneficia de sistem modern de iluminat public

Sursă foto: Bărboiu Daniel Adrian
Publicitate

O nouă finanțare nerambursabilă obținută și, așa cum anunța în vara anului trecut administrația, 64 de străzi și 55 de parcări din municipiul Târgoviște vor beneficia de un sistem nou și modern de iluminat public!

Cu o valoare de 5.000.000 lei, investiția vizează în principal scăderea consumului anual de energie primară în iluminat public cu aproximativ 60%.

Lungimea rețelei modernizate în cadrul proiectului este de 55685 m și se propune instalarea unui număr de 1805 aparate de iluminat cu LED,  integrate într-un sistem de telegestiune beneficiind de comunicație wireless la nivel de aparat de iluminat.

„Suma necesară a fost obținută în cadrul axei «Iluminat Public – Programul privind creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public», finanțat prin Administrația Fondului pentru Mediu, Primăria Târgoviște accesând banii într-un timp record, în contextul în care sumele alocate la nivel național au fost epuizate în numai 7 minute!

Discutăm despre cel de-al doilea proiect major de modernizare a iluminatului public din ultimii 2 ani, după ce Primăria Tărgoviște a implementat investiția cu titlul «EFICIENTIZAREA ENERGETICĂ A SISTEMULUI DE ILUMINAT PUBLIC DIN MUNICIPIUL TÂRGOVIȘTE», proiect european cu o valoare de peste 20.000.000 lei”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!